Home συνταγές 9. Σάλτσες / ζωμοί Food Hacking: Μετατρέψτε σε Μερικά Λεπτά ένα Απλό Βαλσαμικό Ξύδι σε Παλαιωμένο

Για την παλαίωση ενός βαλσαμικού ξυδιού χρειάζονται 12 με 15 χρόνια, η γεύση του είναι ξεχωριστή και πολύ πιο γλυκιά, χρησιμοποιείται συνήθως σαν σιρόπι σε φρουτοσαλάτες ή σε παγωτά και γλυκά, το χρησιμοποιούν και σαν μαρινάδα για ψητά. Επίσης το παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι είναι πολύ πιο ακριβό από το κανονικό.
Η τεχνική που θα δείτε για να το φτιάξετε είναι πολύ απλή και αποτελεσματική, φυσικά δεν έχει την ίδια γεύση με το πραγματικό αλλά την πλησιάζει πολύ.
Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι ότι θέλει πολύ χαμηλή φωτιά!
Οι αναλογίες είναι:

  • 1/3 φλιτζ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  •  1κ.σ. κρασί πόρτο

 

Αναρτήθηκε την 17 Jul στην κατηγορία 9. Σάλτσες / ζωμοί / Θ.Food hacking
Tags:
  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ….ΩΡΑΙΟ…ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΣ…

    • greenchef

       Στα πολύ καλά εστιατόρια , στα περισσότερα χρησιμοποιούν έτοιμο  γλάσο Βαλσάμικο που είναι κάτι σαν αυτό

      • spyros

        An den exoume krasi porto, me ti mporoume na to antikatastisoume?

        • sofarebel

          Καλησπέρα Σπύρο, μπορείς να το δοκιμάσεις με μαυροδάφνη

        • εγω

          ME BENFICA