Για την παλαίωση ενός βαλσαμικού ξυδιού χρειάζονται 12 με 15 χρόνια, η γεύση του είναι ξεχωριστή και πολύ πιο γλυκιά, χρησιμοποιείται συνήθως σαν σιρόπι σε φρουτοσαλάτες ή σε παγωτά και γλυκά, το χρησιμοποιούν και σαν μαρινάδα για ψητά. Επίσης το παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι είναι πολύ πιο ακριβό από το κανονικό.
Η τεχνική που θα δείτε για να το φτιάξετε είναι πολύ απλή και αποτελεσματική, φυσικά δεν έχει την ίδια γεύση με το πραγματικό αλλά την πλησιάζει πολύ.
Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι ότι θέλει πολύ χαμηλή φωτιά!
Οι αναλογίες είναι: