Υλικά
- 3 φλιτζ. νερό
- 4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 τζίντζερ
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ σε φέτες πάχους 2 – 3 χιλιοστών.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό , τα 2 φλιτζ. ζάχαρη και το τζίντζερ και το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά .
- Σουρώνουμε το τζίντζερ και κρατάμε το σιρόπι για άλλες χρήσεις (γλυκά, κοκτέιλ, σάλτσες)
- ακουμπάμε μία μεταλλική σίτα σε ένα ταψάκι και απλώνουμε επάνω το τζίντζερ να στεγνώσει, χρειάζεται τουλάχιστον 5 με 6 ώρες.
- Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τις φέτες του τζίντζερ μέχρι να καλυφθούν τελείως από τη ζάχαρη.
- Την Ζάχαρη που θα περισσέψει τη φυλάμε για να την χρησιμοποιήσουμε σε αφεψήματα.