Coca: Παραδοσιακή τάρτα της Ν. Γαλλίας
Υλικά
- 4 – 5 πιπεριές φλωρίνης τουρσί ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 – 5 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
- 4 κ.σ. κρασί ή ξύδι ή βαλσαμικό ξύδι
- αλάτι
Προετοιμασία
- Κόβουμε τις φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες κατά μήκος και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ακουμπάμε τις πιπεριές σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τουρσί.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερόνουμε. Μαγειρέυουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη.
- Ψήνουμε μόνο τη ζύμη της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
- Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη τάρτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά