Coca: Παραδοσιακή τάρτα της Ν. Γαλλίας

Υλικά

  • 4 – 5 πιπεριές φλωρίνης  τουρσί ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 4 κ.σ. κρασί ή ξύδι ή βαλσαμικό ξύδι
  • αλάτι

Προετοιμασία

  1. Κόβουμε τις φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες κατά μήκος και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ακουμπάμε τις πιπεριές σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τουρσί.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερόνουμε. Μαγειρέυουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει
  4. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη.
  5. Ψήνουμε μόνο τη ζύμη της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
  6. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη τάρτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά