Υλικά
- 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
- 250 gr μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 150 gr τριμμένη ξερή μυζήθρα
- 150 gr ανθότυρο
- 2 μέτρια κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
- 1/2 χρωματιστή πιπεριά
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
- 200 gr γάλα
- αλατοπίπερο
- προαιρετικά ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους για πασπάλισμα
Παρασκευή
- Χτυπάμε τα αυγά με τη μαργαρίνη για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, τον ανθότυρο σπασμένο με τα χέρια, το γάλα και χτυπάμε ελαφρά να ανακατευτούν τα υλικά.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι ή το σύρμα. Αλευρώνουμε τους κύβους των κολοκυθιών και της πιπεριάς, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα μυρωδικά , το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δύο μακρόστενες καλά λαδωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
TIP
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα κολοκυθάκια με 2-3 χρωματιστές πιπεριές σε κύβους και πράσινες κομμένες ελιές.
Α.Χ.