Υλικά

  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • 250 gr μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 150 gr τριμμένη ξερή μυζήθρα
  • 150 gr ανθότυρο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια σε μικρούς  κύβους
  • 1/2 χρωματιστή πιπεριά
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 200 gr γάλα
  • αλατοπίπερο
  • προαιρετικά ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους για πασπάλισμα

 

Παρασκευή

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη μαργαρίνη για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, τον ανθότυρο σπασμένο με τα χέρια, το γάλα και χτυπάμε ελαφρά να ανακατευτούν τα υλικά.
  3. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι ή το σύρμα. Αλευρώνουμε τους κύβους των κολοκυθιών και της πιπεριάς, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα μυρωδικά , το αλατοπίπερο  και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δύο μακρόστενες καλά λαδωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
TIP
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα κολοκυθάκια με 2-3 χρωματιστές πιπεριές σε κύβους και πράσινες κομμένες ελιές.

Α.Χ.