Παραδοσιακή συνταγή για την αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης. των προβλημάτων του κυκλοφορικού και της χρόνιας βρογχίτιδας.
Υλικά
- 125 gr λιωμένο σκόρδο
- 50% αποσταγμένο νερό
- 50% μηλόξυδο σε σύνολο ποσότητας υγρού που σκεπάζει τα λιωμένα σκόρδα.
- 1/2 φλυτζάνι μέλι
Παρασκευή
- Τοποθετούμε το λιωμένο σκόρδο σε γυάλινο δοχείο και το σκεπάζουμε με τα υγρά. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 4-5 μέρες ανακατεύοντάς το για αρκετές φορές την ημέρα.
- Μετά το πέρασμα των 4 ημερών , σουρώνουμε, προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι μέλι και αποθηκεύουμε σε δροσερό σημείο.
- Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας, 3 φορές την ημέρα μετά από κάθε γεύμα.
- Καλό είναι τα σκόρδα να μην τα λιώσουμε σε μεταλλικό σκεύος.
Η συμβουλή του γιατρού προέχει, επίσης δεν προτείνεται σε άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση.
Α.Χ.