Υλικά
- 1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1/3 από ένα φακελάκι τριμμένο κρόκο Κοζάνης
- ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. νιφάδες παρμεζάνας (προαιρετικά)
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι.
- Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια βάζουμε και το ρύζι και το περνάμε για 1 – 2 λεπτά από το λάδι.
- χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Μόλις πιει το ζωμό ρίχνουμε και το δεύτερο φλιτζάνι ανακατεύουμε λιγάκι ώστε να βγάλει το άμυλο το ρύζι και να χυλώσει το ριζότο.
- Μόλις ρίξουμε το τρίτο φλιτζ. βάζουμε το κρόκο Κοζάνης, αλάτι και πιπέρι. ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή με νιφάδες παρμεζάνας ή και με τα δύο.