Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 3. Κυρίως Πιάτα Πατάτες με λαχανικά γιαχνί. Παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 2 πιπεριές κέρατα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 καρότα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτές τομάτας
  • 4 τομάτες pommodoro
  • 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • 5 μπαλάκια μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • αλατοπίπερο
  • 1 πιπεριά τσούσκα προαιρετικά
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

 

Παρασκευή

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια τις πατάτες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, σε φέτες τα καρότα και σε κύβους τις τομάτες.
  2. Σε χαμηλή (πλασωτέ) κατσαρόλα, σωτάρουμε ελαφρά τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα γιαχνίζουμε όλα μαζί.
  3. Βάζουμε τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο , τον πελτέ, τις τομάτες και τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά. Μετριάζουμε την θερμοκρασία μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσέχουμε γιατί οι πατάτες κολλάνε εύκολα.
  4. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτούν.
  5. Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Α.Χ.