Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 5-6 μέτριες πατάτες
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 2 πιπεριές κέρατα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3 καρότα
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτές τομάτας
- 4 τομάτες pommodoro
- 2 μικρά φύλλα δάφνης
- 5 μπαλάκια μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- αλατοπίπερο
- 1 πιπεριά τσούσκα προαιρετικά
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια τις πατάτες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, σε φέτες τα καρότα και σε κύβους τις τομάτες.
- Σε χαμηλή (πλασωτέ) κατσαρόλα, σωτάρουμε ελαφρά τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα γιαχνίζουμε όλα μαζί.
- Βάζουμε τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο , τον πελτέ, τις τομάτες και τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά. Μετριάζουμε την θερμοκρασία μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσέχουμε γιατί οι πατάτες κολλάνε εύκολα.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτούν.
- Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Α.Χ.