Υλικά
- 250 gr μπισκότα πτι-μπερ ή σπιτικά μπισκοτάκια βανίλιας ή μπισκοτάκια από αφυγραντήρα για τους ωμοφάγους
- 100 gr μαλακιά μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας
- 1/2 φλυτζάνι γάλα ή γάλα ξηρών καρπών
- 4 γεμάτες κουταλιές καλό κακάο
- 3-4 κουταλιές μυρωδάτο μέλι
Παρασκευή
- Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε χονδρά κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά, και στρώνουμε το μείγμα σε μεμβράνη, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού.
- Χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη και όταν παγώσει το μέλι του δίνει την αίσθηση του μαντολάτου.
ΤIPS
- Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα άλλα υλικά και να δημιουργήσουμε καινούργιες γεύσεις, όπως: πολτοποιημένες μπανάνες, κράνμπερρις, φουντούκια, τριμμένη καρύδα, κομματάκια σοκολάτας, φυστίκια Αιγίνης, γλυκό βύσσινο ή κεράσι, ξύσμα πορτοκαλιού και καραμελωμένα κομματάκια πορτοκαλιού και ότι άλλο μας ταιριάζει στη γεύση.
- Μπορεί άνετα να μετατραπεί σε ωμοφαγική συνταγή.
- Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτήν τη συνταγή, τα αμύγδαλα που περισσεύουν όταν φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου.
Α.Χ.