Υλικά

  • 250 gr μπισκότα πτι-μπερ ή σπιτικά μπισκοτάκια βανίλιας ή μπισκοτάκια από αφυγραντήρα για τους ωμοφάγους
  • 100 gr μαλακιά μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα ή γάλα ξηρών καρπών 
  • 4 γεμάτες κουταλιές καλό κακάο
  • 3-4 κουταλιές μυρωδάτο μέλι

Παρασκευή

  1. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε χονδρά κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε καλά, και στρώνουμε το μείγμα σε μεμβράνη, δίνοντάς του το σχήμα σαλαμιού.
  3. Χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη και όταν παγώσει το μέλι του δίνει την αίσθηση του μαντολάτου.

ΤIPS

  • Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα άλλα υλικά και να δημιουργήσουμε καινούργιες γεύσεις, όπως: πολτοποιημένες μπανάνες, κράνμπερρις, φουντούκια, τριμμένη καρύδα, κομματάκια σοκολάτας, φυστίκια Αιγίνης, γλυκό βύσσινο ή κεράσι, ξύσμα πορτοκαλιού και καραμελωμένα κομματάκια πορτοκαλιού και ότι άλλο μας ταιριάζει στη γεύση.
  • Μπορεί άνετα να μετατραπεί σε ωμοφαγική συνταγή.
  •  Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτήν τη συνταγή, τα αμύγδαλα που περισσεύουν όταν φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου.

Α.Χ.