Ο χυμός τζίντζερ θεωρείται από τους πιο τονωτικούς και δροσιστικούς.
Υλικά για 1 κανάτα του 1 1/2 l
- 300 gr τζίντζερ ή 1/2 ποτήρι χυμό από αποχυμωτή
- 1 ποτήρι χυμό λεμόνι και πορτοκάλι
- 250 gr μέλι ή 6 κουταλιές ζάχαρη(ή γλυκαντική ύλη της επιλογής μας)
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- νερό ή ανθρακούχο νερό
Παρασκευή
- Αποχυμώνουμε το τζίντζερ ή -για όσους δεν έχουν αποχυμωτή-το τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη και το περνάμε από σουρωτήρι του τσαγιού πιέζοντάς το με το χέρι, έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα χωρητικότητας 1 1/2 l τουλάχιστον και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό ή νερό βρύσης και παγάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει ή σερβίρουμε με παγάκια.
TIPS
- Αν δεν το καταναλώσουμε αμέσως μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα χωρίς νερό και να το προσθέτουμε όταν το πίνουμε .
- Το τζίντζερ είναι πικάντικο, γι αυτόν το λόγο ο καθένας θα αποφασίσει την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσει για το χυμό. Το ίδιο ισχύει για το λεμόνι και το μέλι ή τη γλυκαντική ύλη που θα διαλέξει.
- Η δοσολογία της συνταγής είναι 1/2 τζίντζερ και χυμό αντίστοιχα και είναι για έναν κανονικό σε οξύτητα, καυστικότητα και γλυκύτητα χυμό τζίντζερ.
Α.Χ.