Εύκολη, γρήγορη, μυρωδάτη, ελαφριά, Καλοκαιρινή μακαρονάδα.
Υλικά για 4 -5 μερίδες
- 500 gr σπαγγέτι
- 5 κόκκινες τομάτες
- 250 gr σκληρή φέτα
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
- αλατοπίπερο
- 5 κομμάτια λαδόκολλα 35χ35 cm περίπου
Παρασκευή
- Βράζουμε τα μακαρόνια 2′ λιγότερο απ’ ότι προτείνουν στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ευρύχωρο μπωλ.
- Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σποράκια από τις τομάτες, τις κόβουμε σε μέτριους κύβους και σπάμε με το χέρι σε χονδρά κομμάτια τη φέτα.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπωλ με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε λαδόκολλας το 1/5 ή το 1/4 από το μείγμα των μακαρονιών και στο τέλος ισομοιράζουμε τα ζουμάκια που έχουν μείνει στο μπωλ,
- Αν θέλουμε βάζουμε λίγη παραπάνω φέτα πάνω από κάθε μερίδα και δένουμε σταυρωτά τις γωνίες της λαδόκολλας ώστε να φτιάξουμε 4 ή 5 πακέτα. Τα μεταφέρουμε σε μικρό ταψί και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 170 βαθμούς. Σερβίρουμε με τη λαδόκολλα και αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
TIP
Εναλλακτικά και για περισσότερη ευκολία, μπορούμε να μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε μικρό ταψί, κρατώντας τις περισσότερες τομάτες για την επιφάνεια ώστε να μη ξεραθούν τα μακαρόνια, να πασπαλίσουμε με φέτα και να ψήσουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30′ περίπου.
Α.Χ,