Οταν Βράζουμε χόρτα οι περισσότερες ουσίες μένουν στο νερό.
Με το ζωμό από τα χόρτα που βράσαμε μπορούμε να φτιάξουμε θρεπτικούς και δροσιστικούς χυμούς ή να το εμπλουτίσουμε με φυσικό ανθρακικό και να φτιάξουμε ένα θρεπτικό ανθρακούχο αναψυκτικό.
Χρησιμοποίησα βλήτα που έχουν ήπια γεύση αλλά μπορούμε να το κάνουμε με όλων των ειδών τα χόρτα ακόμα και τα πικρά!
Προετοιμασία
- Σουρώνουμε το ζωμό από τα χόρτα
- Προσθέτουμε αλάτι και χυμό λεμονιού κατα βούληση
- Αν θέλουμε το παγώνουμε στο ψυγείο και το πίνουμε σαν χυμό ή με απλό τρόπο το μετατρέπουμε σε ανθρακούχο αναψυκτικό.