Υλικά
- 250 γρ μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό βλήτα & σέσκουλα (πλυμένα και καθαρισμένα)
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά ή 1 1/2 κ.σ. κορν φλαουρ
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε μία ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα καρότα για 5 – 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μισό άνηθο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Βάζουμε τα χόρτα αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά
- Χτυπάμε τα αυγά ή το κορν φλάουρ με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο από το ζωμό του φαγητού.
- κατεβάζουμε τη κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγολέμονο ή αλευρολέμονο, τον υπόλοιπο άνηθο και κουνάμε τη κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντου.
- Βάζουμε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά αν έχουμε βάλει αυγολέμονο για 1 λεπτό ,αν έχουμε βάλει αλευρολέμονο για 5 με 6 και το φρικασέ μας είναι έτοιμο.
Δείτε και άλλες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας