Υλικά
- 250 γρ μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό βλήτα & σέσκουλα (πλυμένα και καθαρισμένα)
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά ή 1 1/2 κ.σ. κορν φλαουρ
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε μία ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα καρότα για 5 – 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μισό άνηθο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Βάζουμε τα χόρτα αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά
- Χτυπάμε τα αυγά ή το κορν φλάουρ με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο από το ζωμό του φαγητού.
- κατεβάζουμε τη κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγολέμονο ή αλευρολέμονο, τον υπόλοιπο άνηθο και κουνάμε τη κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντου.
- Βάζουμε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά αν έχουμε βάλει αυγολέμονο για 1 λεπτό ,αν έχουμε βάλει αλευρολέμονο για 5 με 6 και το φρικασέ μας είναι έτοιμο.
Δείτε και άλλες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας

Φασόλια ξερά με σπανάκι. Παραδοσιακή Κρητική συνταγή.
Σπανακόρυζο (Ελληνική χορτοφαγική κουζίνα)
Ρεβίθια με Μελιτζάνες στο Φούρνο(Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα)
Mελιτζάνες στιφάδο (Ελληνική χορτοφαγική κουζίνα)