Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Φρικασέ με Μανιτάρια, Σέσκουλα και Βλήτα

Υλικά

  • 250 γρ μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κιλό βλήτα & σέσκουλα (πλυμένα και καθαρισμένα)
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά ή  1 1/2  κ.σ. κορν φλαουρ
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σε μία ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα καρότα για 5 – 7 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μισό άνηθο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Βάζουμε τα χόρτα  αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά
  5. Χτυπάμε τα αυγά ή το κορν φλάουρ με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο από το ζωμό του φαγητού.
  6. κατεβάζουμε τη κατσαρόλα  και ρίχνουμε το αυγολέμονο ή αλευρολέμονο, τον υπόλοιπο άνηθο και κουνάμε τη κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντου.
  7. Βάζουμε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά αν έχουμε βάλει αυγολέμονο για 1 λεπτό ,αν έχουμε βάλει αλευρολέμονο για 5 με 6 και το φρικασέ μας είναι έτοιμο.

 

Δείτε και άλλες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας