Το Καλοκαίρι η μέντα και ο δυόσμος είναι τα κατ’ εξοχήν μυρωδικά. Βρίσκονται παντού κι έτσι έχουμε τη δυνατότητα να τα γευτούμε φρέσκα, να φτιάξουμε κρύα ροφήματα, να τ’ αποξηράνουμε αλλά και να παρασκευάσουμε σιρόπι που θα το έχουμε και για το Χειμώνα.
Η φρέσκια και δροσερή αίσθηση της μέντας και του δυόσμου ταιριάζει με το χυμό λεμόνι, τον ανανά, με το παγωτό βανίλια, τα περισσότερα φρουτώδη παγωτά αλλά τολμήστε τον και με τη σοκολάτα. Ταιριάζει ακόμα με τις φρουτοσαλάτες τα παντς και τα κοκτέιλςκαι τις σάλτσες πέστο όπου με λίγες σταγόνες σιροπιού μπορούμε να κάνουμε συνδιασμούς με άλλα μυρωδικά. Δοκιμάστε τον όμως πρώτα αραιώνοντάς τον με κρύο νερό, πολλά παγάκια και μια φέτα λεμόνι.
Υλικά
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή αποξηραμένο ή αντίστοιχα μέντα.
Παρασκευή
Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου τα υλικά, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε όταν κρυώσει.
Α.Χ.