- 1 φλυτζάνι σουσάμι
- 1/2 φλυτζάνι φυστίκια ή αμύγδαλα
- 1/2 φλυτζάνι μέλι
Παρασκευή
- Ζεσταίνουμε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε καλά μέχρι να μελώσουν.
- Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 150 βαθμούς C.
- Όταν το βγάλουμε απ’ το φούρνο τουμπάρουμε το παστέλι πριν κρυώσει τελείως σε κρύα μαρμάρινη ή ανοξείδωτη επιφάνεια και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Όταν κρυώσει το κόβουμε σε ακανόνιστες μπουκιές ή πριν κρυώσει τελείως το χαράζουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα ¨ψίχουλα¨που θα μείνουν τα κρατάμε και πασπαλίζουμε παγωτά ή γλυκά.
Α.Χ.