- 300 gr φράουλες
- 200 ml γάλα καρύδας ή ζωικό γάλα ή γάλα σπόρων
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 2 κουταλιές σιρόπι αγάβης
- 10 gr αγάρ-αγάρ
Παρασκευή
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τις φράουλες, λιωμένες με το χέρι, με την γλυκαντική ύλη που επιλέξαμε, για 1 τέταρτο περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
- Περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα, πατώντας με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλο τον πολτό.
- Βράζουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε το αγάρ-αγάρ ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα 2 παρασκευάσματα, τα μοιράζουμε σε 2 φόρμες και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
TIPS
Με την ίδια λογική μπορούμε να φτιάξουμε πανακότα με όλων των ειδών τα φρέσκα berries ή με τα δικά μας μαύρα μούρα.
Όταν σερβίρουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε τις πανακότες με φρέσκα φρούτα ή σάλτσα φρούτων ή να πασπαλίσουμε με τριμμένη καρύδα.
Α.Χ.