Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Πανακότα φράουλας με γάλα καρύδας και αγάρ-αγάρ.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 300 gr φράουλες
  • 200 ml γάλα καρύδας ή ζωικό γάλα ή γάλα σπόρων
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 2 κουταλιές σιρόπι αγάβης
  • 10 gr αγάρ-αγάρ

Παρασκευή

  1. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τις φράουλες, λιωμένες με το χέρι, με την γλυκαντική ύλη που επιλέξαμε, για 1 τέταρτο περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα, πατώντας με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλο τον πολτό.
  3. Βράζουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε το αγάρ-αγάρ ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε τα 2 παρασκευάσματα, τα μοιράζουμε σε 2 φόρμες και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

TIPS

Με την ίδια λογική μπορούμε να φτιάξουμε πανακότα με όλων των ειδών τα φρέσκα berries ή με τα δικά μας μαύρα μούρα.

Όταν σερβίρουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε τις πανακότες με φρέσκα φρούτα ή σάλτσα φρούτων ή να πασπαλίσουμε με τριμμένη καρύδα.

Α.Χ.