Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Πέστο τομάτας με αμύγδαλα. Ωμοφαγική συνταγή.

Υλικά

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή κάσιους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 λιαστά τοματάκια
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • αλατοπίπερο
  • παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Αλέθουμε πρώτα τα αμύγδαλα με το σκόρδο και τα λιαστά. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά . τα χτυπάμε και ελέγχουμε την ένταση στη γεύση. Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή ξύδι και γεμίζουμε αγγουράκια, μαριναρισμένα μικρά κολοκυθάκια, σέλλερυ ή συνοδεύουμε χρωματιστές ταλιατέλες.

Α.Χ.