- 2 ώριμες τομάτες
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή κάσιους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 λιαστά τοματάκια
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- φρέσκο ή ξερό θυμάρι
- αλατοπίπερο
- παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Αλέθουμε πρώτα τα αμύγδαλα με το σκόρδο και τα λιαστά. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά . τα χτυπάμε και ελέγχουμε την ένταση στη γεύση. Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή ξύδι και γεμίζουμε αγγουράκια, μαριναρισμένα μικρά κολοκυθάκια, σέλλερυ ή συνοδεύουμε χρωματιστές ταλιατέλες.
Α.Χ.