Δεν είναι μόνο ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Με μια πράσινη σαλάτα έχουμε πλήρες και γρήγορο γεύμα.
Υλικά
- 2 μεγάλα πράσινα κολοκύθια
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουτ. μπέηκιν πάουντερ ή ολικής άλεσης
- 150 γρ. γιαούρτι (προαιρετικά)
- 200 γρ. φέτα ή φυτικό τυρί
- 2 αυγά
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Παρασκευή
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια υγρή ζύμη.
- Λαδώνουμε το ταψί πολύ καλά ή βάζουμε λαδόκολλα και την λαδώνουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε με το χέρι στρώνοντάς το. Το πάχος της δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 cm.
- Ραντίζουμε το μείγμα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.
TIPS
Είναι μια πλούσια πίτα που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο.
Α.Χ.