Όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την απόλαυση δε θα πετάξουμε ποτέ το καρπούζι που μας βγήκε άγλυκο.
Μια και ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών, θα του κάνουμε την τιμή να το αντιμετωπίσουμε σαν το συγγενή του το κολοκύθι και θα φτιάξουμε μια πολύ δροσερή σούπα.
Υλικά
1 κιλό καρπούζι
2 αβοκάντος
2 μέτρια αγγούρια
ξύσμα λεμονιού
αλάτι με αρωματικά βότανα
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια (και μ’ αυτά φτιάχνουμε γάλα καρπουζιού).
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια απαλή σούπα.
Προσθέτουμε αρωματικό αλάτι και την καταναλώνουμε αμέσως.
Α.Χ.