Συνοδεύει μπαστουνάκια λαχανικών, κριτσίνια , διαφόρων ειδών ψωμάκια, μπιφτέκια χορτοφαγικά και ωμοφαγικά, λαχανικά ωμά ή μαγειρεμένα και αν προσθέσουμε λίγο νερό παρασκευάζουμε νόστιμη ελαφριά ωμοφαγική σούπα.

Υλικά 

  • 1 μεγάλο μαλακό αβοκάντο
  • 1 μικρή τομάτα χωρίς φλούδα και σποράκια
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1/4  μιας πράσινης πιπεριάς
  • μια πρέζα ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας μηλόξυδο

Παρασκευή

  1. Καθαρίζουμε όλα τα υλικά και τα κόβουμε στο μίξερ .
  2. Τα χτυπάμε  προσέχοντας να μην λιώσουμε τελείως τα υλικά μας.
  3. Προσθέτουμε ξύδι, λάδι, αλατοπίπερο , ρίγανη και τ’ αφήνουμε για λίγο να μαριναριστεί και να ανακατευτούν τ’ αρώματα.

Α.Χ.