Συνοδεύει μπαστουνάκια λαχανικών, κριτσίνια , διαφόρων ειδών ψωμάκια, μπιφτέκια χορτοφαγικά και ωμοφαγικά, λαχανικά ωμά ή μαγειρεμένα και αν προσθέσουμε λίγο νερό παρασκευάζουμε νόστιμη ελαφριά ωμοφαγική σούπα.
Υλικά
- 1 μεγάλο μαλακό αβοκάντο
- 1 μικρή τομάτα χωρίς φλούδα και σποράκια
- 1 μικρό αγγουράκι
- 1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1/4 μιας πράσινης πιπεριάς
- μια πρέζα ρίγανη
- αλατοπίπερο
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε όλα τα υλικά και τα κόβουμε στο μίξερ .
- Τα χτυπάμε προσέχοντας να μην λιώσουμε τελείως τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε ξύδι, λάδι, αλατοπίπερο , ρίγανη και τ’ αφήνουμε για λίγο να μαριναριστεί και να ανακατευτούν τ’ αρώματα.
Α.Χ.