Yλικά
- 2 φλυτζάνια φυτικό γάλα (αμυγδάλου, φουντουκιού, κ.λ.π.)
- 2-3 κουταλιές μέλι ή σιρόπι αγάβης
- μια πρέζα κάρδαμο σκόνη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σποράκια
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι ή σπόρους chia kneer
Παρασκευή
- Παρασκευάζουμε το φυτικό γάλα σύμφωνα με τη συνταγή που έχουμε περιγράψει
- Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι τους 40 βαθμούς C περίπου , και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και όταν κρυώσει βάζουμε τη κρέμα στο ψυγείο.
- Μετά από 5-6 ώρες το ρυζόγαλο είναι έτοιμο , πασπαλίζουμε με κανέλλα και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με κομπόστα αποξηραμένων φρούτων .
TIPS
- Για να καταλάβουμε αν το γάλα μας είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία αρκεί να βάλουμε το δάχτυλό μας μέσα . Εφόσον η θερμοκρασία είναι ανεκτή στο χέρι μας τότε δεν ξεπερνάει τους 40 με 45 βαθμούς C.
- Μπορούμε να ενισχύσουμε τη κρέμα μας βάζοντας μέσα κομματάκια αποξηραμένων φρούτων.
Α.Χ.