Yλικά

  • 2 φλυτζάνια φυτικό γάλα (αμυγδάλου, φουντουκιού, κ.λ.π.)
  • 2-3 κουταλιές μέλι ή σιρόπι αγάβης
  • μια πρέζα κάρδαμο σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σποράκια
  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι ή σπόρους chia kneer

Παρασκευή

  1. Παρασκευάζουμε το φυτικό γάλα σύμφωνα με τη συνταγή που έχουμε περιγράψει
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι τους 40 βαθμούς C περίπου , και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και όταν κρυώσει βάζουμε τη κρέμα στο ψυγείο.
  3. Μετά από 5-6 ώρες το ρυζόγαλο είναι έτοιμο , πασπαλίζουμε με κανέλλα και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με κομπόστα αποξηραμένων φρούτων .

TIPS

  1. Για να καταλάβουμε αν το γάλα μας είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία αρκεί να βάλουμε το δάχτυλό μας μέσα . Εφόσον η θερμοκρασία είναι ανεκτή στο χέρι μας τότε δεν ξεπερνάει τους 40 με 45 βαθμούς C.
  2. Μπορούμε να ενισχύσουμε τη κρέμα μας βάζοντας μέσα κομματάκια αποξηραμένων φρούτων.

Α.Χ.