Κρέμα
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 10 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 3 αυγά
- 1 φασόλι βανίλιας ή 2 βανίλιες ζαχαροπλαστικής
- 3 κ.σ. αγάρ αγάρ
Γλάσο
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
Προετοιμασία
- Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και 1 φλιτζάνι από το γάλα, τα χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μεχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το υπόλοιπο γάλα , μολίς πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα και τη βανίλια, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα .
- Προσθέτουμε το αγάρ αγάρ, ανακατεύουμε και αδείαζουμε το μείγμα σε φορμάκια που πριν έχουμε βρέξει με κρύο νερό.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες
Γλάσο
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.