- 150 γρ. κεμπάπ σόγιας
- 3 φλιτζάνια βρασμένα κόκκινα φασόλια (ή κονσέρβα)
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- 3 κρεμμύδια
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (ή ζεστό νερό)
- 1 ή 2 καυτερές πιπερίτσες
- 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
Υλικά για μαρινάδα σόγιας
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 1 σφηνάκι ξύδι
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 2 κ.σ. mix μπαχαρικών για κοτόπουλο (ή άλλο mix μπαχαρικών π.χ. για γύρο, μπάρμπεκιου, κεντάκυ κ.λ.π.)
- ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε το κεμπάπ σόγιας σε ζεστό νερό για 40 περίπου λεπτά.
Στραγγίζουμε με τα χέρια μας το κεμπάπ και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 περίπου λεπτά (φροντίζουμε κάθε 10 περίπου λεπτά να ανακατεύουμε τη σόγια για να ξεροψηθεί απ’όλες τις πλευρες).
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Λιώνουμε με ένα πηρούνι τα 2 φλιτζάνια φασόλια.
Ζεσταίνουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο σ’ένα αντικολλήτικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι τις χρωματιστές πιπεριές και τις καυτερές πιπερίτσες τριμμένες, μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό και τις ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φασόλια και το κεμπάπ σόγιας, ανακατέυουμε καλά αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά και είναι έτοιμο.
Πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με μία κουταλιά κόλιανδρο ή μαϊντανό