Μια ομελέτα δηλαδή , με σπανάκι και μυρωδικά.

Υλικά για 2 μερίδες.

  • 1/2  kgr φρέσκο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 5-6 κλαδάκια άνηθο
  • 4-5 φύλλα δυόσμο φρέσκο ή μια πρέζα ξερό
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • αλατοπίπερο
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 αυγά
Παρασκευή
  1. Πλένουμε προσεκτικά τα λαχανικά , κόβουμε σε χονδρά μέρη το σπανάκι και σε λεπτά τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
  2. Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει το σπανάκι για 2-3 λεπτά και το σουρώνουμε.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι , προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα μέχρι να στεγνώσει . Προσθέτουμε τα μυρωδικά , το γάλα , το αλατοπίπερο και  το μοσχοκάρυδο.
  4. Χτυπάμε ελαφρά τ’ αυγά και τα προσθέτουμε .Τ’ ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν , κατεβάζουμε και σερβίρουμε.

TIPS

  • Ταιριάζει πολύ με ψημένες ή τηγανητές μπουκίτσες ψωμιού.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μυρωδικά θέλουμε , αλλά μπορούμε και ν’ αντικαταστήσουμε το σπανάκι με άλλα χορταρικά όπως ζωχούς, καυκαλίδες, μυρώνια , λάπαθα ή και μπρόκολο, κουνουπίδι , πράσσο κ.λ.π.

Α.Χ.