Μια ομελέτα δηλαδή , με σπανάκι και μυρωδικά.
Υλικά για 2 μερίδες.
- 1/2 kgr φρέσκο σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 5-6 κλαδάκια άνηθο
- 4-5 φύλλα δυόσμο φρέσκο ή μια πρέζα ξερό
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
- 1/2 κούπα γάλα
- αλατοπίπερο
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 αυγά
Παρασκευή
- Πλένουμε προσεκτικά τα λαχανικά , κόβουμε σε χονδρά μέρη το σπανάκι και σε λεπτά τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
- Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει το σπανάκι για 2-3 λεπτά και το σουρώνουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι , προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα μέχρι να στεγνώσει . Προσθέτουμε τα μυρωδικά , το γάλα , το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
- Χτυπάμε ελαφρά τ’ αυγά και τα προσθέτουμε .Τ’ ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν , κατεβάζουμε και σερβίρουμε.
TIPS
- Ταιριάζει πολύ με ψημένες ή τηγανητές μπουκίτσες ψωμιού.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μυρωδικά θέλουμε , αλλά μπορούμε και ν’ αντικαταστήσουμε το σπανάκι με άλλα χορταρικά όπως ζωχούς, καυκαλίδες, μυρώνια , λάπαθα ή και μπρόκολο, κουνουπίδι , πράσσο κ.λ.π.
Α.Χ.