Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Σκορδαλιά ωμοφαγική με αβοκάντο και νιφάδες βρώμης.

Εναλλακτική αλλά κατά τ’ άλλα  πεντανόστιμη και πικάντικη, ωμοφαγική σκορδαλιά , βασισμένη στη παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1 μεγάλο και ώριμο αβοκάντο
  • 1/2  φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • προαιρετικά 1 τσούσκα πιπερίτσα
Παρασκευή
  1. Μουσκεύουμε τις νιφάδες βρώμης με μερικές κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να φουσκώσουν αλλά με προσοχή ώστε να μην είναι πολύ υγρές.
  2. Βάζουμε τα σκόρδα . το χυμό , το ξύδι και το αλατοπίπερο στο μίξερ και  χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν τα σκόρδα.
  3. Προσθέτουμε το αβοκάντο , χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να λιώσει .
  4. Στο τέλος βάζουμε τις μουσκεμένες νιφάδες  και το ξύσμα χωρίς όμως να τις χτυπήσουμε πολύ για να μη λαστιχώσει το μείγμα.

TIPS

  • Μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε τις νιφάδες με 1 φλυτζάνι κάσιους ή ασπρισμένα αμύγδαλα. (Τ’αφήνουμε για 5-6 ώρες σε χλιαρό νερό και μετά τα ξεφλουδίζουμε).
  • Αν βάλουμε και πιπεριά θα την πολτοποιήσουμε στην αρχή με τα πρώτα υλικά.
  • Μ’ αυτή τη σκορδαλιά συνοδεύουμε μπαστουνάκια λαχανικών , μπιφτέκια με φύτρες και ότι άλλο μας αρέσει.

Α.Χ.