Για όσους τους αρέσουν τα πολύ – πολύ πικάντικα …!

Για δυνατούς παίχτες….

Υλικά

  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 γενναία χούφτα τοματίνια ή 2 τομάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 χούφτα ηλιόσπορους ή ότι σπόρους διαλέξουμε
  • προαιρετικά : 1 παξιμαδοκουλούρα για τους χορτοφάγους

για τη σάλτσα

  • 1 κομμάτι τζίντζερ γύρω στα 10 cm τριμμένο στο τρίφτη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά κέρατο
  • 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα 1 λεμονιού

 

Παρασκευή

Σάλτσα

Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα για να μείνει και να μαριναριστεί.

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ.
  2. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά  μαζί μαζί με το τζίντζερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Σαλάτα

  1. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το μαρούλι και τη ρόκα.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και κόβουμε σε φέτες την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  3. Κόβουμε σε χοντρούς κύβους τις τομάτες.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα .
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα , τους σπόρους ή και το παξιμάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά αλλά ελαφρά για να μη σπάσουμε τα λαχανικά και να είναι η σαλάτα μας αφράτη.

TIPS

  • Αν μας καίει πολύ η σάλτσα για να “σβήσουμε” ας μην πιούμε νερό δεν κάνει τίποτα, η τομάτα όμως και το ψωμί μειώνουν την αίσθηση του καψίματος.
  • Δεν θα το πιστεύετε πόσο θα σας δροσίσει τελικά μια ζεστή μέρα.

Α.Χ.