Για όσους τους αρέσουν τα πολύ – πολύ πικάντικα …!
Για δυνατούς παίχτες….
Υλικά
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1 γενναία χούφτα τοματίνια ή 2 τομάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 χούφτα ηλιόσπορους ή ότι σπόρους διαλέξουμε
- προαιρετικά : 1 παξιμαδοκουλούρα για τους χορτοφάγους
για τη σάλτσα
- 1 κομμάτι τζίντζερ γύρω στα 10 cm τριμμένο στο τρίφτη
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά κέρατο
- 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα 1 λεμονιού
Παρασκευή
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα για να μείνει και να μαριναριστεί.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ.
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί μαζί με το τζίντζερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
Σαλάτα
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το μαρούλι και τη ρόκα.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και κόβουμε σε φέτες την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Κόβουμε σε χοντρούς κύβους τις τομάτες.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα .
- Ρίχνουμε τη σάλτσα , τους σπόρους ή και το παξιμάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά αλλά ελαφρά για να μη σπάσουμε τα λαχανικά και να είναι η σαλάτα μας αφράτη.
TIPS
- Αν μας καίει πολύ η σάλτσα για να “σβήσουμε” ας μην πιούμε νερό δεν κάνει τίποτα, η τομάτα όμως και το ψωμί μειώνουν την αίσθηση του καψίματος.
- Δεν θα το πιστεύετε πόσο θα σας δροσίσει τελικά μια ζεστή μέρα.
Α.Χ.