Υλικά

Σιρόπι

  • 1/2  φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα

Παγωτό

  • 120gr Σιρόπι λεβάντα
  • 350gr Γάλα
  • 30gr Ζάχαρη
  • 150gr Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 6 κρόκους

Σιρόπι

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε.
  •  Προσθέτουμε τη λεβάντα και ανακατεύουμε καλά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περνάμε το σιρόπι από ένα ψιλό σουρωτήρι.

Η διαδικασία για να φτιάξουμε το παγωτό λεβάντα είναι ίδια με το παγωτό τριαντάφυλλο.

  • Annahohlaki

    Υπάρχει βρώσιμη λεβάντα που κυκλοφορεί σε γλαστράκια!

    • KALLIOPI

      ΠΟΥ?

      • αννα χοχλάκη

        Σε ενημερωμένα φυτώρια, στις εκθέσεις και σε “μπαχαράδικα”.