Σιρόπι
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα
Παγωτό
- 120gr Σιρόπι λεβάντα
- 350gr Γάλα
- 30gr Ζάχαρη
- 150gr Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 6 κρόκους
Σιρόπι
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε.
- Προσθέτουμε τη λεβάντα και ανακατεύουμε καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Περνάμε το σιρόπι από ένα ψιλό σουρωτήρι.
Η διαδικασία για να φτιάξουμε το παγωτό λεβάντα είναι ίδια με το παγωτό τριαντάφυλλο.