ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ φρέσκια μαγία
- 250 ml εμφιαλωμένο νερό
- 30 γρ. αλάτι
Γέμιση
- 200 γρ. μοτσαρέλα ή vegan μοτσαρέλα
- 2 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 2 πράσινες πιπεριές
- 8 – 10 ντοματίνια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
- Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο νερό και την περιχύνουμε στο αλεύρι
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα πηρούνι κυκλικά από το κέντρο προς τα έξω
- Μόλις ενωθεί το νερό με το αλεύρι αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, ζυμώνουμε καλά για 15 περίπου λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 15 λεπτά, αν έχουμε ζυμωτήριο ή μίξερ με εξαρτήματα για ζύμωμα θα χρειαστούν 5 με 7 λεπτά
- Σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα τη ζύμη μας και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα και σε λίγο πιο χοντρές τα κολοκυθάκια, για πιο ευκολία τα κόβουμε με ένα μαντολίνο.
κόβουμε τις πιπεριές στα 4.
ρίχνουμε λίγο λάδι, την ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 με 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ραντίζουμε με το βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από το ζυμάρι μας γύρω στα 300 γρ. και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος περίπου μισού πόντου ή ανάλογα με το πάχος που σας αρέσει να έχει η ζύμη της πίτσας
Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί (καλύτερα είναι αν έχουμε ζεστάνει από πριν το ταψί στο φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην μεγαλύτερη θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και την απλώνουμε στην πίτσα.
Βάζουμε τα ψητά λαχανικά και το ντοματίνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καυτό φούρνο για 8 με 10 λεπτά (για να ξέρουμε αν είναι έτοιμη η πίτσα την σηκώνουμε λίγο από το ταψί και κοιτάμε το αν έχει πάρει καφέ χρώμα το κάτω μέρος της)
Μαρού