Μπορούμε να φιάξουμε τα δικά μας χορτοφαγικά ”τυριά”.
Η συνταγή αυτή είναι για πολύ μικρή ποσότητα. ‘Οταν θελήσουμε παραπάνω ποσότητα ,αυξάνουμε τις δόσεις.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- το χυμό 1 λεμονιού
- Προαιρετικά χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύσεις και αρώματα : αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, ρίγανη φρέσκια ή ξερή, θυμάρι, δυόσμο κ.λ.π.
Παρασκευή
- Γάλα σόγιας μπορούμε ν’ αγοράσουμε έτοιμο , αλλά και να το παρασκευάσουμε μόνοι μας με τη soyabella .
- Zεσταίνουμε το γάλα μέχρι την θερμοκρασία των 40 βαθμών C. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού , ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να κρυώσει και ν’ αρχίσει να πήζει χωρίς να το μετακινούμε και να το κουνάμε.
- Μετά από 6-7 ώρες μπορούμε να μεταφέρουμε το πήγμα σε μια πυκνή γάζα
- (τουλουπάνι), το κρεμάμε και βάζουμε από κάτω ένα μπωλ για τα υγρά που θα στάξουν.
- Μετά από λίγες ώρες η μυζήθρα είναι έτοιμη και είναι η ώρα να προσθέσουμε ότι μυρωδικό και γεύση μας αρέσει.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
- ‘Οταν πολλαπλασιάζουμε τις δόσεις του γάλακτος, τον χυμό του λεμονιού τον αυξάνουμε λιγότερο, π.χ. 4 l γάλα και χυμό 2 λεμονιών.
Α.Χ.