Μπορούμε να φιάξουμε τα δικά μας χορτοφαγικά ”τυριά”.

Η συνταγή αυτή είναι για πολύ μικρή ποσότητα. ‘Οταν θελήσουμε παραπάνω ποσότητα ,αυξάνουμε τις δόσεις.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • Προαιρετικά χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύσεις και αρώματα : αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, ρίγανη φρέσκια ή ξερή, θυμάρι, δυόσμο κ.λ.π.
Παρασκευή
  1. Γάλα σόγιας μπορούμε ν’ αγοράσουμε έτοιμο , αλλά και να το παρασκευάσουμε μόνοι μας με τη soyabella .
  2. Zεσταίνουμε το γάλα μέχρι την θερμοκρασία των 40 βαθμών C. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού , ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να κρυώσει και ν’ αρχίσει να πήζει χωρίς να το μετακινούμε  και να το κουνάμε.
  3. Μετά από 6-7 ώρες μπορούμε να μεταφέρουμε το πήγμα σε μια πυκνή γάζα
  4. (τουλουπάνι), το κρεμάμε και βάζουμε από κάτω ένα μπωλ για τα υγρά που θα στάξουν.
  5. Μετά από λίγες ώρες η μυζήθρα είναι έτοιμη και είναι η ώρα να προσθέσουμε ότι μυρωδικό και γεύση μας αρέσει.
  6. Διατηρείται στο ψυγείο.
  7. ‘Οταν πολλαπλασιάζουμε τις δόσεις του γάλακτος,  τον χυμό του λεμονιού τον αυξάνουμε λιγότερο, π.χ. 4 l γάλα και χυμό 2 λεμονιών.

Α.Χ.