Χρειάζονται ολοτρύφερα πλατιά φασολάκια και μικρά τρυφερά κολοκύθια.
Τρώγεται σαν πλήρες ωμοφαγικό γεύμα αλλά και σαν πλούσια καλοκαιρινή σαλάτα.
Υλικά
- 300 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια
- 4 κολοκυθάκια
- 2 τρυφερά καρότα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 3 κουτ. της σούπας ταμάρι ή σάλτσα σόγιας
- 3 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 2 ώριμες τομάτες
- 3-4 λιαστά τοματάκια
- 1 κουτ.του γλυκού ξερό κόλλιανδρο
- αλατοπίπερο
- 1 χούφτα άψητα αμύγδαλα ή κάσιους ή ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Πλένουμε πολύ καλά τα φασολάκια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε 2 ή και 3 φορές , αν είναι πολύ πλατιά , κατά μήκος.
- Ανακατεύουμε το ξύδι, το ταμάρι ή τη σόγια με μια καλή πρέζα αλάτι και περιλούζουμε τα φασολάκια . Τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν και να μαραθούν για 5-6 ώρες.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια , σε μικρούς κύβους τα καρότα ,και την πιπεριά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , τα μυρωδικά και τρίβουμε τα σκόρδα
- Λιώνουμε στο μίξερ τις τομάτες με τις λιαστές .
- Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί , τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν για 1/2 με 1 ώρα και σερβίρουμε
- Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και έτσι συμπληρώνουμε με ασβέστιο τα διατροφικά συστατικά, φιάχνοντας ένα πλήρες ωμοφαγικό γεύμα.
Α.Χ.