Home Featured Ιστορία της Βραζιλιάνικης Κουζίνας

Ινδιάνοι, Αφρικανοί, Άραβες, Πορτογάλοι και άλλοι Ευρωπαίοι, Ασιάτες,όλες αυτές οι φυλές απαρτίζουν το λαό της βραζιλίας.

Αυτός είναι ο λόγος της ποικιλομορφίας της  Βραζιλιάνικης κουζίνας  ,  στη Βραζιλία συναντάμε συνταγές με ρίζες από το Λίβανο, την Ιταλία, την Κίνα και από πολλές άλλες χώρες ακόμα και από την Ελλάδα.

Κάθε φυλή με την κουλτούρα της και της δικές της διατροφικές συνήθειες.
Τα μπαχαρικά από τους Πορτογάλους, ο κόλιανδρος από τους Άραβες, οι Ινδιάνοι με τα ντόπια προϊόντα [κακάο, καυτερες πιπεριές, γλυκοπατάτες κ.α.] και φυσικά οι Αφρικανοί που διαμόρφωσαν την τελική μορφή της Βραζιλιάνικης κουζίνας, ένα από τα προϊόντα που έφεραν στη Βραζιλιάνικη κουζίνα ήταν το λάδι του κοκκοφοίνικα που με το άρωμα του δίνει χαρακτηριστική γεύση στα φαγητά.

Ανάλογα με την περιοχή αλλάζουν και οι διατροφικές συνήθειες, σε άλλα μέρη επικρατούν οι επιρροές των Ινδιάνων σε άλλες των Αφρικανών ή των Ευρωπαίων.
Υπάρχει ένα φαγητό όμως που είναι πολύ αγαπημένο από όλους, η feijoada (φεζοάδα).
Δημιουργήθηκε από τους σκλάβους που μαγείρευαν ότι αποφάγια τους έδιναν οι λευκοί με φασόλια που είχαν άφθονα.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το εθνικό ποτό των Βραζιλιάνων την cashaca (κασάσα) που γίνεται από ζαχαροκάλαμο, και το εθνικό κοκτέιλ τους την caipirinha (καϊπιρίνια) που γίνεται με cashaca, λάϊμ και ζάχαρη.

 

Προϊόντα της Βραζιλίας

cassava

 

açaí

 

 

 

 

cupuaçu

 

 

 

 

papaya

 

 

 

 

guava

 

 

 

 

hog plum

 

 

 

 

 

Όδηγός χορτοφαγικών εστιατορίων στη Βραζιλία

 

Οι περισσότεροι από εμάς ίσως να μην πάμε ποτέ στη Βραζιλία, αυτή είναι όμως η μαγεία της μαγειρικής, να σε ταξιδεύει γευστικά σε όλα τα μέρη του κόσμου!