Υλικά
- 4 ώριμα αβοκάντο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ντομάτα
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκκομένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 1/2 κ.σ. κόλιανδρο ξερό
- μία πρέζα καυτερή πάπρικα
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Προετοιμασία
Βγάζουμε τα σπόρια από την ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους.
Σε μικρούς κύβους κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κόβουμε τα 2 σε μικρούς κύβους και τα άλλα δύο τα λιώνουμε με ένα πηρούνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν καναπέ πάνω σε λεπτοκομμένες φέτες από ρίζες (φινόκιο, σελινόριζα, ρέβα) ή σε μπαστουνάκια από σέλερυ.
Όσοι δεν είναι ωμοφάγοι το συνοδεύουν με τσιπς τορτίγιας (νάτσος)