- 2 ώριμα αβοκάντος
- 2 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγάβης
- 3-4 κουτ. της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα ή μακαντέμια ή κάσιους
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα αβοκάντος
- 2-3 μαλακά αποξηραμένα σύκα
Παρασκευή
Πλένουμε τα αβοκάντος και κόβουμε το ένα στη μέση. Το καθαρίζουμε προσεκτικά γιατί αργότερα θα το γεμίσουμε με την πάστα και αφαιρούμε όσο μπορούμε από μέσα έτσι ώστε να μην χαλάσει. Περνάμε τα 2 κομμάτια με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε στο μίξερ το μέλι ή το σιρόπι , τους ξηρούς καρπούς, λίγο χυμό λεμονιού και τα σύκα. Τα γυρνάμε μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το δεύτερο αβοκάντο και όσο αφαιρέσαμε απ’ το πρώτο και γυρνάμε το μίξερ τόσο ώστε να μην λιώσει τελείως.
Γεμίζουμε τις κούπες του αβοκάντο και αν θέλουμε προσθέτουμε επάνω λίγα αποξηραμένα φρούτα.
Α.Χ.