Παλιά Κρητική καλοκαιρινή συνταγή , που τη συναντάμε και στα χειμωνιάτικα μαγειρέματα με αποξηραμένες μελιτζάνες.

Υλικά 

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3-4 κρεμμύδια μεγάλα ή 3/4 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1/2 κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • 3 κουτ.της σούπας ξύδι
  • 5-6 φυλλαράκια ψιλοκομμένο δυόσμο

Παρασκευή

  1. Αφού πλύνουμε  τις μελιτζάνες και τις κόψουμε σε κύβους , τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο νερό για μία ώρα.
  2. Στεγνώνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε τσιγαρίσει τα κρεμμύδια. Τις αφήνουμε να ροδίσουν και…
  3. Ρίχνουμε τις τομάτες , αλάτι , πιπέρι , κύμινο.
  4. Ψήνουμε το φαγητό και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό ,  μέχρι να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια.
  5. Στο τελείωμα του φαγητού ρίχνουμε το ξύδι και τον δυόσμο.

TIP

Αυτό το φαγητό πάει πολύ με τριμμένη φέτα από πάνω ή με τόφου φυσικό ή και καπνιστό.