Παλιά Κρητική καλοκαιρινή συνταγή , που τη συναντάμε και στα χειμωνιάτικα μαγειρέματα με αποξηραμένες μελιτζάνες.
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
- 3-4 κρεμμύδια μεγάλα ή 3/4 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1/2 κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- 3 κουτ.της σούπας ξύδι
- 5-6 φυλλαράκια ψιλοκομμένο δυόσμο
Παρασκευή
- Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες και τις κόψουμε σε κύβους , τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο νερό για μία ώρα.
- Στεγνώνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε τσιγαρίσει τα κρεμμύδια. Τις αφήνουμε να ροδίσουν και…
- Ρίχνουμε τις τομάτες , αλάτι , πιπέρι , κύμινο.
- Ψήνουμε το φαγητό και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό , μέχρι να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια.
- Στο τελείωμα του φαγητού ρίχνουμε το ξύδι και τον δυόσμο.
TIP
Αυτό το φαγητό πάει πολύ με τριμμένη φέτα από πάνω ή με τόφου φυσικό ή και καπνιστό.