- 1 φλιτζάνι μουλιασμένα ρεβίθια
- 4 κολοκυθάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 ή 2 λεμόνια
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια, χωρίς να αλλάξουμε το νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι, τα αφήνουμε 10 λεπτά.
Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πάπρικα και το θυμάρι) στο μούλτι ή σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά να αλεστούν τα ρεβίθια και να γίνει το ομοιόμορφο το μείγμα.
Πριν σερβίρουμε ραντίζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με την ρίγανη και την πάπρικα.
Συνοδεύεται από μπαστουνάκια καρότου, χρωματιστές πιπεριές ή κλωναράκια από σέλερυ