Υλικά για 2 ατομικές σαλάτες

  • 1 φλυτζάνι κινόα
  • 2  1/2  φλυτζάνια  ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά σε κύβους
  • 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους σε κύβους
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2  φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα το μέγεθος)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι κατά βούληση

Παρασκευή

  1. Βράζουμε για 20΄περίπου την κινόα, αφού την ξεπλύνουμε πολύ καλά.
  2. Την κρυώνουμε  σε σουρωτήρι κάτω από τη βρύση
  3. Αφού σουρώσει και στεγνώσει καλά η κινόα ,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τ’ ανακατεύουμε καλά αλλά ελαφριά για να μην λιώσουμε την τομάτα.
  4. Αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί και να μοσχομυρίσει και σερβίρουμε

TIP

Επειδή η κινόα θεωρείται τροφή με πρωτεiνες υψηλής διατροφικής αξίας αυτό το ταμπουλέ μπορεί να αντικαταστήσει θαυμάσια  ένα πλήρες γεύμα.

Α.Χ.