Βάση
- 2 φλυτζάνια βρώμη ή 1 φλυτζ. πίτουρο βρώμης
- 3 φλυτζάνια καρύδα τριμμένη
- 1 φλυτζάνι ταχίνι ολικής άλεσης
- 150 γρ. νερό
- 4 κουτ. της σούπας σιρόπι αγάβης ή μέλι ή στέβια
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
Κρέμα καρύδας με ξηρούς καρπούς
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλαασπρισμένα
- 100 gr κρέμα καρύδας
- 2-3 κουταλιές μέλι ή σιρόπι
- αποξηραμένα φρούτα σταφίδες, μπλούμπερις, γκράνμπερις, βερύκοκα, κ.λ.π .ή και φρέσκα.
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τη βρώμη με το νερό και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια σταθερή πάστα και την στρώνουμε στην ταρτιέρα.
- Για την κρέμα : στο μικρό μίξερ κάνουμε σκόνη τα αμύγδαλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Φιάχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω στη βάση.
- Στρώνουμε στην επιφάνεια τα φρούτα και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
TIPS
- Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ξηρούς καρπούς έχουμε.
- Αντί για κανέλα και γαρύφαλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλια ή ανθόνερο ή ξύσμα εσπεριδοειδών.
- Αντί για κρέμα μπορούμε να βάλουμε βούτυρο καρύδας.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη την τάρτα και έτσι μπορούμε να την διατηρήσουμε μέχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο.
- Σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ιδανικό και για τα παιδιά που αν τα εκπαιδεύσουμε από μικρά σε νέες γεύσεις , εύκολα θα ενταχθούν στη διατροφή τους.
- Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα και ξέρουμε οτι θα καταναλώσουμε την τάρτα σε πάνω από μία ημέρα, καλό θα είναι να τα βάζουμε όταν θα την σερβίρουμε.
Α.Χ.