- 200 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- 1 φλιτζάνι βρασμένη φάβα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6-8 ελιές
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/3 από το ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο (ή μαϊντανό)
- 1 κ.γ. καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
Βάζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που βράζει, ταυτόχρονα σε καυτό λάδι ρίχνουμε τις ελιές, τα 2/3 από το κρεμμύδι, τα 2/3 από τον άνηθο και την πιπεριά.
Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε και την φάβα, την περνάμε 1 με 2 λεπτά από το λάδι και σβήνουμε με τον χυμό από το λεμόνι.
Με μια πηρούνα παίρνουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο τηγάνι (αν είναι πολύ σκληρά προσθέτουμε και λίγο από το βραστό νερό).
Ανακατεύουμε καλά για 2 – 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και το κρεμμυδι