- 1 Ματσάκι βασιλικό ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο μυρωδικό (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο κ.α.)
- 3 κ.σ. κουκουνάρι ή άλλους ξηρούς καρπούς
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
- 50 γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπερι
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και περνάμε για ένα λεπτο το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματα του.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον βασίλικο.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό και τα κουκουνάρια με 1/3 από το λάδι και χτυπάμε να γίνει πολτός.
Προσθέτουμε τα τυριά και το σκόρδο και ξαναχτυπάμε, τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι λίγο λίγο (όπως στη μαγιονέζα)
δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι