Υλικά

  • 1 Ματσάκι βασιλικό ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο μυρωδικό (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο κ.α.)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι ή άλλους ξηρούς καρπούς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 50 γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπερι

Προετοιμασία

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και περνάμε για ένα λεπτο το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματα του.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον βασίλικο.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό και τα κουκουνάρια με 1/3 από το λάδι και χτυπάμε να γίνει πολτός.

Προσθέτουμε τα τυριά και το σκόρδο και ξαναχτυπάμε, τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι λίγο λίγο (όπως στη μαγιονέζα)

δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

  • http://www.facebook.com/niki.riga2 Niki Riga

    Καλησπέρα! Απ’όσο γνωρίζω για να φτιαχτεί η παρμεζάνα τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ένα συστατικό απο το στομαχι ή της αγελάδας ή του αρνιού, που προφανώς το για να το πάρουνε πρέπει να σκοτωθεί το ζώο.. Λίγες είναι οι εταιρείες που παράγουν παρμεζάνα είναι πραγματικά χορτοφαγικές! 
    Αν θέλετε βάλτε το σαν μια υποσημείωση ή αλλάξτε την συνταγή; :P 
    Φιλικά πάντα, Νίκη!

    • Annahohlaki

      Έχεις δίκηο, αλλά όλα τα τυριά και όχι μόνο η παρμεζάνα, χρειάζονται πιτιά για να πήξουν. Δεν είναι μυστικό. Ωστόσο υπάρχουν τυριά χορτοφαγικά που πήζουν με μύκητες, μανιτάρια ή χημικές ουσίες. Είναι επιλογή του καθένα οι δατροφικές του συνήθειες. Όσο για τη συνταγή, δεν έχει καμμιά διαφορά αν χρησιμοποιήσετε ζωικό ή χορτοφαγικό τυρί. Είναι πάλι επιλογή του καθένα. Ευχαριστούμε.

      • Μαρια

        τελεια συνταγη!Ευχαριστουμε για τις ομορφες και υγιεινες συνταγες σας!!!

        • greenchef

          Καλησπέρα Μαρία, σ’ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!