Πρωινό για δύο.

Υλικά

  • 3/4 φλυτζανιού κινόα
  • 1  φλυτζάνι νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 4  κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι άψητο
  • 2  κουταλιές της σούπας σπασμένα  αμύγδαλα άψητα
  • 2 κουταλιά της σούπας  μέλι
  • κανέλα σκόνη ή ξύλο

Παρασκευή

  • Αφού ξεπλύνουμε πολύ καλά τη κινόα τη βάζουμε με το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20΄.
    Αν έχουμε ξύλο κανέλα το ρίχνουμε κι αυτό.
  • Όταν η κινόαέχει ψηθεί κατεβάζουμε από τη  φωτιά και αν είναι χειμώνας  προσθέτουμε τη  βρώμη και τα υπόλοιπα υλικά αμέσως για να έχουμε ένα ζεστό πρωινό , αν όμως θέλουμε δροσερό πρωινό , σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό .Κατόπιν προσθέτουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
TIPS
  • Για τους γαλακτοχορτοφάγους που διαλέγουν και το γάλα στη διατροφή τους….  Oταν η κινόα είναι έτοιμη μπορούμε να προσθέσουμε 1  1/2 φλυτζάνι γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και να τα αφήσουμε να βράσουν.Θά έχουμε ένα αποτέλεσμα νόστιμου και πολύ θρεπτικού ”ρυζόγαλου”.
  • Αντί για σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού στη κινόα που βράζει ή αντί για μέλι να χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη.

Α.Χ.