Υλικά
- 3/4 φλυτζανιού κινόα
- 1 φλυτζάνι νερό
- 4 κουταλιές της σούπας βρώμη
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι άψητο
- 2 κουταλιές της σούπας σπασμένα αμύγδαλα άψητα
- 2 κουταλιά της σούπας μέλι
- κανέλα σκόνη ή ξύλο
Παρασκευή
- Αφού ξεπλύνουμε πολύ καλά τη κινόα τη βάζουμε με το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20΄.
Αν έχουμε ξύλο κανέλα το ρίχνουμε κι αυτό. - Όταν η κινόαέχει ψηθεί κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν είναι χειμώνας προσθέτουμε τη βρώμη και τα υπόλοιπα υλικά αμέσως για να έχουμε ένα ζεστό πρωινό , αν όμως θέλουμε δροσερό πρωινό , σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό .Κατόπιν προσθέτουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
TIPS
- Για τους γαλακτοχορτοφάγους που διαλέγουν και το γάλα στη διατροφή τους…. Oταν η κινόα είναι έτοιμη μπορούμε να προσθέσουμε 1 1/2 φλυτζάνι γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και να τα αφήσουμε να βράσουν.Θά έχουμε ένα αποτέλεσμα νόστιμου και πολύ θρεπτικού ”ρυζόγαλου”.
- Αντί για σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού στη κινόα που βράζει ή αντί για μέλι να χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη.
Α.Χ.