- 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
- 2 καλές μερίδες ταμπουλέ με κινόα
- Πράσινα λαχανικά χονδροκομμένα με το χέρι (μαρούλι, άισμπερκ, λόλα , ρόκα κ.λ.π.)
Για την σάλτσα
- 3-4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- και το εσωτερικό από τις ντομάτες
Παρασκευή
- Ανοίγουμε και αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες κρατώντας στην άκρη το εσωτερικό τους.
- Αλατίζουμε το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το ταμπουλέ.
- Σ’ ένα μπωλ κόβουμε και ανακατεύουμε τα πράσινα λαχανικά μας, αρτίζοντάς τα με τη βινεγκρέτ.
- Μοιράζουμε σε 4 πιάτα τα υλικά μας
Βινεγκρέτ ντομάτας
Τα εσωτερικά μέρη που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας (εκτός από το λάδι) τα βάζουμε σ’ένα μίξερ και τα χτυπάμε προσθέτοντας στο τέλος λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
Α.Χ.