Υλικά για 3 άτομα

100 γρ. κιμάς σόγιας ,100 γρ. ξερό ψωμί ,1 αυγό ,3 κουτ.  σούπας σόγια σος ,5  ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ,1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ,1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ,1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος ,1 κουταλιά γλυκού ρίγανη ,2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο ,3 κουτ. σούπας αλεύρι ,2 κουταλιές σούπας λυωμένο βούτυρο γάλακτος , 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ,100 γρ. τριμμένο τυρί Σαν μιχάλη ,150 γρ. ελαιόλαδο ,αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιαζουμε τον κιμα τον στραγγιζουμε και τον βαζουμε σε μια λεκανη. Χτυπαμε στο μπλεντερ το ψωμι το μισο κρεμμυδι , δυο σκελιδες σκορδο και τον μαιντανο και ριχνουμε το μειγμα στην λεκανη.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό, την σόγια σος, το τυρί, την μισή ρίγανη, το βούτυρο και το μισό κύμινο, ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για  μια ώρα. Αν το μείγμα ειναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια ,τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει (για πιο υγιεινό μαγείρεμα μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά της σούπας λάδι ,  μόλις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ντομάτες, την ρίγανη, το κύμινο, τον πελτέ και αλατοπίπερο.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, μόλις την κατεβάσουμε απο την φωτιά βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα σκεπάζουμε με σάλτσα, αφήνουμε δέκα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

veg                                     VEGANS

Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να μην βάλουν τυρί και βούτυρο και αντί για το αυγό να βάλουν μια πατάτα βρασμένη και λυωμένη.