Υλικά για μπεσαμέλ
1/2 λίτρο γάλα ,2 αυγά ,3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ,2 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο ή 3 ελαιόλαδο ,100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι η γραβιέρα ,λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ,αλάτι ,άσπρο πιπέρι
Προετοιμασία Μπεσαμέλ
(κανονικός τρόπος παρασκευής)
Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε διαρκώς με αυγογδαρτη και μόλις πάρει χρώμα χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα που πριν το έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η μπεσαμέλ. Την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε αλάτι, άσπρο ,πιπέρι , μοσχοκάρυδο, το τυρί και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς .
(χωρίς τσιγάρισμα)
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα ,το αλεύρι και το βούτυρο ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη μέχρι να πάρει βράση το γάλα και πήξει η κρεμά ,κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.