Υλικά για 2 μερίδες
- 300 γρ. σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών
- 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. καπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
- 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al tente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
- Σωτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι
- Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο την ντομάτα.
- Σωτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.