Υλικά για 4 σουβλάκια
- 4 καλαμάκια
- 2 συσκ. βιολογικό τόφου(450 γρ.)
- 1 κολοκυθάκι -
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά (ότι χρώμα θέλουμε)
- 1 πρέζα ρίγανη -
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι.
Υλικά μαρινάδας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- χυμό από μισο λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- Κόβουμε το τόφου σε 12 κύβους.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με το τόφου.
- Αφήνουμε το τόφου στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες το λιγότερο.
- Κόβουμε τα λαχανικά στο μέγεθος που επιθυμούμε για τα σουβλάκια μας, τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στην συνέχεια τα περνάμε στα καλαμάκια με την εξης σειρά: κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριά, τόφου.
- Βάζουμε από 3 κομμάτια λαχανικών και τόφου σε κάθε καλαμακι.
- Βάζουμε τα σουβλάκια μας σε ένα ταψάκι τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.