σουβλακι_τοφου

Υλικά για 4 σουβλάκια

  • 4 καλαμάκια
  • 2 συσκ. βιολογικό τόφου(450 γρ.)
  • 1 κολοκυθάκι -
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά (ότι χρώμα θέλουμε)
  • 1 πρέζα ρίγανη -
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι.

Υλικά μαρινάδας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • χυμό από μισο λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

 

  1. Κόβουμε το τόφου σε 12 κύβους.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με το τόφου.
  3. Αφήνουμε το τόφου στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες το λιγότερο.
  4. Κόβουμε τα λαχανικά στο μέγεθος που επιθυμούμε για τα σουβλάκια μας, τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλατοπίπερο.
  5. Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  6. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στην συνέχεια τα περνάμε στα καλαμάκια με την εξης σειρά: κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριά, τόφου.
  7. Βάζουμε από 3 κομμάτια λαχανικών και τόφου σε κάθε καλαμακι.
  8. Βάζουμε τα σουβλάκια μας σε ένα ταψάκι τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αναρτήθηκε την 20 Apr στην κατηγορία 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] / 3. Κυρίως Πιάτα [vegetarian] / Β.Κυρίως Πιάτα
Tags: