Home οικολογικά νέα Ανάκληση προϊόντων του jumbo.
 Χρωματιστά, πλαστικά, φθηνά παιγνίδια, ρούχα και είδη σπιτιού. Αντικείμενα στην πλειοψηφία τους από την Κίνα, κατασκευασμένα από εργάτες που πληρώνονται λίγα σεντς την ημέρα, πουλημένα από τους πλέον κακοπληρωμένους υπαλλήλους της Ελλάδας, αγορασμένα από πολίτες της χώρας που ανέδειξε την υψηλή αισθητική και κατάντησε ένας από τους καλύτερους πελάτες του πλουμιστού πλαστικού και της στιγμιαίας, καθοδηγούμενης από τη διαφήμιση χαράς.
Με τα παιγνίδια, μαθαίνουμε να ζούμε. Τα ρούχα ακουμπάνε στη μόνη πραγματική περιουσία μας- το σώμα μας. Το σπίτι μας είναι ότι μυρίζουμε, ακουμπάμε και αισθανόμαστε όλη μέρα. Δεν μας αξίζει να έχουμε το καλύτερο? Δεν έχουμε ανάγκη από πολλά, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας.
Μόνο από εμάς εξαρτάται η εκπαίδευση της επόμενης γενιάς. Όσο μικρό κι αν φαίνεται, αν πρώτα εμείς καταλάβουμε τη λούμπα της υπερπαραγωγής και της υπερκατανάλωσης, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επιλέγουν με μεγαλύτερη σύνεση, με ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής τους και το περιβάλλον. Η δύναμη της αλλαγής είναι μόνο στα χέρια του καταναλωτή.
Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501E-mail:[email protected] , Internet Site:www.efet.gr
Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση ακατάλληλων πλαστικών πιάτων
Ο ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχου σε πλαστικά πιάτα και σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε ότι αυτά είναι ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, καθόσον στην επιφάνειά τους φέρουν εκτύπωση, η οποία δύναται,κατά την χρήση τους, να μεταφερθεί στο τρόφιμο.Συγκεκριμένα, πρόκειται για πλαστικά πιάτα σε συσκευασία 4 τεμαχίων, Κινεζικής προέλευσης, με αριθμό παρτίδας HDG 279 N, που εισάγονται από την επιχείρηση«JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Κύπρου 9 & Ύδρας, Μοσχάτο).Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.
greco news
A.X.
Αναρτήθηκε την 28 Feb στην κατηγορία οικολογικά νέα